Поляки на кордоні почали блокувати українські автобуси з пасажирами

1558 0
Польська сторона наразі блокує 6 пунктів пропуску.
ФОТО: СУСПІЛЬНЕ

ФОТО: СУСПІЛЬНЕ

Мережею шириться відео, як польські протестувальники блокують проїзд автобусів з пасажирами. В Україні вже відреагували на інцидент та провели переговори з Польщею.

Віцепрем’єр з відновлення – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Олександр Кубраков провів термінові перемовини з головою Бюро нацбезпеки Польщі Яцеком Сєвєрой через блокаду польськими протестувальникам, зокрема, пасажирського транспорту, повідомляє пресслужба Мінвідновлення.

«Блокування кордону – це пряма загроза безпеці країни, що обороняється. Подібні дії негативно впливають на наше протистояння спільному ворогу на ім’я Росія. Жінки та діти, що шукали прихистку від війни і в силу різних причин повертаються додому не можуть ставати заручниками бізнес-інтересів», – зазначив Кубраков.

Він додав, що подібні акції та приклади негуманного ставлення до українців на кордоні ЄС можуть бути використані російськими спецслужбами для розбурювання штучного конфлікту між нашими країнами.

Заступник міністра Сергій Деркач перебуває на зв’язку із заступником міністра інфраструктури Польщі Павелом Ганцажем та наголошує, що попри призупинення блокади з боку польських перевізників, ситуація на кордоні стає ще критичнішою.

Читайте також: Польські фермери знову заблокували кордон. Що відомо та чому так сталося 

Польська сторона наразі блокує 6 пунктів пропуску. Найкритичніша ситуація на пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ», де взагалі припинився рух вантажного транспорту та не пропускаються гуманітарні, швидкопсувні вантажі та паливо. 

Також через цей пункт пропуску з України не можуть виїхати порожні вантажівки, що їдуть за критично необхідними товарами. 

Нагадаємо, що вранці 12 лютого польські фермери розпочали акції протесту на двох пунктах пропуску: «Зосін–Устилуг» та «Долгобичув–Угринів». 13 лютого почалось блокування пункту перетину кордону з Польщею «Корчова – Краківець». 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!