Поляки продовжують блокування доріг до пунктів пропуску з Україною: що відомо

1635 0
Українська сторона заявляє, що поки що не отримувала жодних вимог.
Фото: Michał Wawer/Twitter (Х)

Фото: Michał Wawer/Twitter (Х)

У вівторок, 7 листопада, польські перевізники продовжують блокувати три пункти пропуску на кордоні з Україною «Корчова – Краківець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин». У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури зазначають, що «блокування кордону шкодить інтересам обох країн і створює ризики для  функціонування ініціативи «Шляхи солідарності».

«Перебуваємо у постійній комунікації з нашим Посольством у Польщі, Міністерством інфраструктури Польщі, Єврокомісією та українськими перевізниками й прикордонними службами, щоб вирішити ситуацію», – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголошують, що наразі жодних офіційних вимог від польських перевізників українська сторона не отримала. 

Неофіційно відомо, що поляки хочуть скасування транспортного безвізу (тобто повернення до системи дозволів на вантажні перевезення), окремі смуги та окремі черги для вантажівок з номерами ЄС та порожніх, а також доступ до системи «Шлях».

Читайте також: У Польщі розпочався страйк перевізників. Яка ситуація на кордоні

«За наявності офіційної та аргументованої позиції з боку польських партнерів ми відкриті до конструктивного діалогу. Для нас важливо, щоб інтереси перевізників обох країн були враховані. Хочемо запевнити перевізників та експортерів: команда цілодобово працює над пошуком рішень, щоб якомога швидше розблокувати пункти пропуску», – додали у Міністерстві.

Нагадаємо,  на кордоні з Польщею ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників. Організатори протесту планують пропускати лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!