У Польщі розпочався страйк перевізників. Яка ситуація на кордоні

2863 0
Ускладнення руху вантажівок можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд.
фото умовне

фото умовне

На кордоні з Польщею ускладнений рух для вантажівок через страйк польських перевізників. Про це повідомила пресслужба Західного управління Держприкордонслужби. 

За наявною інформацією, сьогодні, 6 листопада, польські перевізники розпочали проведення акції щодо блокування проїзду вантажівок через польсько-український кордон. Після 13-ї години відбулося поступове блокування руху вантажного транспорту у напрямку пунктів пропуску «Ягодин-Дорохуськ», «Краківець-Корчова», «Рава-Руська-Хребене». Ускладнення руху можливе як на в’їзд до Польщі, так і на виїзд. Відомо, що поляки запланували протест до 3 січня.

Читайте також: На Львівщині працює єдиний піший перехід на українсько-польському кордоні 

Зокрема, організатори протесту планують пропускати лиш по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас протестувальники планують пропускати вантажні автомобілі з вантажами безпекового, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, продукти, що швидко псуються, тощо. Проте організатори дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусам та легковому транспорту.

Нагадаємо, польські перевізники погрожували з листопада перекрити всі пункти пропуску з українською стороною через надмірну конкуренцію після лібералізації міжнародних перевезень між Україною та ЄС. Що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Юлія Кметик

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!