Поляки продовжують блокувати три пункти пропуску. Яка ситуація на кордоні

392 0
На раніше розблокованих напрямках також є черги, зокрема, на пунктах пропуску «Краківець»та «Шегині».
фото умовне

фото умовне

Польські фермери продовжують блокувати рух вантажівок на пунктах пропуску «Рава-Руська», «Ягодин» та «Угринів». Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко під час брифінгу в Медіацентрі Україна, передає «Укрінформ».

За його словами, у чергах наразі перебуває 450 вантажівок. Пункт пропуску «Ягодин» є найбільшим інфраструктурним напрямком на кордоні з Польщею для пропуску вантажного транспорту. Протягом доби через нього зазвичай пропускається 1200-1400 вантажівок, однак за минулу добу в бік України пройшло лише 70 вантажівок.

Читайте також: За яких умов студенти можуть виїхати за кордон

Андрій Демченко підкреслив, що, хоча рух вантажівок блокується, польські фермери не перешкоджають руху іншим категоріям транспорту та вантажів з гуманітарною допомогою. Також він зазначив, що на раніше розблокованих напрямках також є черги, зокрема, на пунктах пропуску «Краківець»та «Шегині». На першому очікує близько 700 вантажівок, а у «Шегинях» – близько 600.

Нагадаємо, що 5 квітня поляки частково відновили пропуск вантажівок в пункті пропуску Гребенне – Рава-Руська.

Наталія Вареник

_____________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!