Поляки відновили блокаду пункту пропуску «Медика-Шегині»

726 0
Вони пропускатимуть по три вантажівки на годину.
ФОТО УМОВНЕ

ФОТО УМОВНЕ

Польські фермери відновили акцію протесту на пункті пропуску «Шегині-Медика». О 09:00 4 січня вони знову заблокували рух у пункті пропуску. Про це повідомило «Суспільне».

Напередодні Різдва фермери припинили акцію, очікуючи листа з державними гарантіями щодо виконання їхніх основних вимог.

«Ми не отримали письмового підтвердження, що наші вимоги будуть виконані,тому ми продовжуємо акцію протесту», – заявив лідер організації Роман Кондрув у коментарі PAP.

Також Роман Кондрув зазначив, що вони пропускатимуть по три вантажівки на годину. Також без затримок обіцяють пропускати гуманітарні вантажі та машини із товарами, які швидко псуються. Легкові автомобілі та автобуси можуть перетинати кордон у звичному режимі. Попередньо, протест триватиме до 3 лютого.

Як повідомили у Держприкордонслужбі, ускладнення у русі транспорту можливе як на виїзд з Польщі, так і на в’їзд.

Нагадаємо, що блокаду пункту перетину державного кордону «Шегині-Медика» польські фермери розпочали 23 листопада. 

Нагадаємо, польські перевізники розпочали безстроковий протест 6 листопада. Серед основних вимог до Уряду України – повернення практики дозволів для українських перевізників, скасованої угодою з Європейським Союзом до 30 червня 2024 року. Протестувальники хочуть, щоб угода була розірвана, а дозвільний режим перетину кордону відновили з 1 січня. Страйк призвів до повної зупинки руху на трьох прикордонних пунктах пропуску між Польщею та Україною. Детальніше про те, що вимагають польські перевізники, читайте тут.

Додамо, що 21 листопада у пункті пропуску «Краківець – Корчова» українські перевізники провели мітинг у відповідь на блокування польськими протестувальниками перетину кордону вантажівками з Польщі в Україну.

Tvoemisto.tv побувало на українсько-польському кордоні та поспілкувалося з водіями вантажівок, які застрягли в чергах. Детальніше читайте у матеріалі за посиланням.

 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!