Польські фермери заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною

773 0
Фермери протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення ЄС.
Wojtek Jargilo /PAP

Wojtek Jargilo /PAP

20 лютого поляки заблокують усі прикордонні переходи між Польщею та Україною. Про це повідомило видання RMF FM.

«Будуть заблоковані не тільки прикордонні переходи, а й транспортні вузли, під'їзні шляхи до залізничних перевалочних станцій і морських портів», – йдеться у повідомленні. 

Фермери кажуть, що протестують проти неконтрольованого напливу товарів з України до Польщі через рішення ЄС. За їхніми словами, відсутність регулювання ставить під сумнів прибутковість сільськогосподарського виробництва, переробки та інших галузей, пов'язаних з сільським господарством.

Читайте також: Польські фермери знову заблокували кордон. Що відомо та чому так сталося 

«Тому на 20 лютого, в рамках 30-денного загального страйку аграріїв, ми оголошуємо, що вся протестна діяльність буде зосереджена на повній блокаді всіх польських прикордонних переходів з Україною та протестах у польових умовах», – повідомили у профспілковому союзі «Солідарність».

Зазначимо, що 9 лютого о 10:00 польські фермери почали блокування руху на пунктах пропуску «Ягодин», «Рава-Руська» та «Шегині».

Згодом, 12 лютого, вони відновили блокування вантажівок на напрямку пунктів пропуску «Медика – Шегині». За даними прикордонників, фермери пропускатимуть по одній вантажівці в годину. Протестне блокування не стосуватиметься легкових автотранспортних засобів та автобусів.

Нагадаємо, у Дорогуську польські фермери висипали зерно з українських вантажівок. Мер Львова Андрій Садовий вважає, що вони є провокаторами з проросійськими настановами.

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!