Помер 30-річний чоловік з Мукачева, якому 25 грудня у Львові пересадили серце

65902 0
Батько двох дітей отримав орган 42-річної львів’янки.
Фото:mukachevo.net

Фото:mukachevo.net

Помер 30-річний чоловік з Мукачева, якому 25 грудня у Львові пересадили серце. Про це пише портал Mukachevo.net.

Батько двох діток, шести та трьох років, отримав орган 42-річної львів’янки. Операцію провели 25 грудня 2020 року. Після того, як мозок жінки помер, її родичі погодилися на донорство.

Читайте також: У Львівській лікарні швидкої допомоги провели першу трансплантацію

Нагадаємо, 25 грудня у Львівській лікарні швидкої медичної допомоги провели дев’яту за рік трансплантацію серця в Україні. Орган отримав 30-річний чоловік з Мукачева. Його власне серце після пневмонії було у критичному стані. За останній рік воно зупинялося шість разів. Донором для нього стала 42-річна львів’янка. 

Додамо, у липні цього року у Львівській лікарні швидкої допомоги вперше провели операцію з пересадки серця. У лютому Львівська лікарня швидкої допомоги отримала ліцензію на трансплантацію органів. Пізніше на базі лікарні відкрили Центр трансплантації. Система трансплантації органів в Україні мала запрацювати з 2020 року.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!