Помер актор львівського театру Заньковецької Юрій Брилинський

2987 0
Йому було 82 роки.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

У Львові помер актор театру ім.Марії Заньковецької Юрій Брилинський. Йому було 82 роки. Про це повідомили у театрі.

«Заньківчани з сумом повідомляють, що на 82 році життя помер народний артист України Юрій Брилинський. Парастас відбудеться 9 липня у Храмі священномученика Климентія Шептицького, Кривоноса,1 о 19:00. Прощання з актором відбудеться 10 липня у театрі на Камерній сцені. Початок о 12:00», – йдеться у повідомленні.

Для довідки:

Юрій Брилинський з 1963 року працював актором у Національному театрі імені Марії Заньковецької. Зіграв понад 120 ролей на сцені, знімався в кінофільмах. З 1992 року – заслужений артист України. З 2019 року – народний артист України. Основні ролі актора у театрі: «Гайдамаки» Т. Шевченко – Кобзар; «Лиха доля» М. Старицький – Денис; «На Івана Купала» М. Стельмах – соняшник; «Маруся Богуславка» М. Старицький – Нечхай; «Хазяїн» І. Карпенко-Карий – Денис; «Камінний господар» Леся Українка – старший гранд; «Моє слово» В. Стефаник – Михайло; «Річард ІІІ» В. Шекспір – вбивця; «Мартин Боруля» І. Карпенко-Карий – Дульський та інші.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!