Помер доцент Львівської академії мистецтв

2631 0
Теодозій Салій багато років присвятив викладанню.
Теодозій Салій/ фото Львівська національна академія мистецтв

Теодозій Салій/ фото Львівська національна академія мистецтв

На 80-му році життя помер доцент кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв Теодозій Салій. Про це повідомили на сторінці академії у Фейсбук. 

«З великим смутком сповіщаємо, що на 80-му році життя відійшов у вічність Заслужений діяч мистецтв України, багаторічний педагог, доцент кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв Теодозій Салій.Ректорат, Вчена рада, профспілка, весь професорсько-викладацький склад та працівники, студенти та учні пана Теодозія глибоко сумують з приводу смерті чудового митця, педагога та колеги і висловлюють щирі співчуття родині покійного», – йдеться у повідомленні. 

Деталі чину похорону повідомлять згодом.

Для довідки

Теодозій Салій народився 27 вересня 1943 року у м. Жидачеві Львівської області. 1960 - вступив у Львівське училище прикладного та декоративного мистецтва ім. І. Труша на відділення художньої керамки. 1965 - після закінчення училища був направлений в с. Опішня, Полтавської області на керамічний завод. 1968 – 1969 - працював майстром на Жидачівському картонно-паперовому комбінаті. 1969 - вступив у Львівський інститут прикладного та декоративного мистецтва (тепер ЛНАМ), на кафедру інтер’єру. Після закінчення у 1974 р. працював на кафедрі молодим викладачем. Працював на кафедрі живопису, а з 1996 р. і по даний час на кафедрі графічного дизайну ЛНАМ.

Нагадаємо, 19 грудня повідомили, що у Львові помер професор юридичного факультету Львівського національного університету імені Івана Франка Петро Рабінович. 

Юлія Кметик

__________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!