Помер професор Львівського ветеринарного університету

12004 0
Він був завідувачем кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва.
Фото: Біолого-технологічний факультет ЛНУВМБ ім. С.З. Ґжицького

Фото: Біолого-технологічний факультет ЛНУВМБ ім. С.З. Ґжицького

7 серпня на 78 році життя помер Шаловило Степан Григорович, доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва Львівського ветуніверситету. Про це повідомили на сторінці факультету у Фейсбук. 

Чин похорону 9 серпня розпочнеться у каплиці церкви Різдва Пресвятої Богородиці о 10:00. Поховають Степана Григоровича в рідному селі Долобів Самбірського району.

Для довідки

Степан Григорович народився 19 квітня 1946 року в селі Віжомля Яворівського району на Львівщині в селянській родині. Він є автором понад 130 наукових праць, 6 патентів, 50 методичних рекомендацій. 

У 1966 році закінчив Судововишнянський ветеринарний технікум, у 1975 році – ветеринарний факультет Львівського зооветеринарного інституту, після закінчення якого працював у колгоспі, потім в обласній племінній службі до 1985 року.

З 1978 по 1982 рік навчався в аспірантурі Українського науково-дослідного інституту фізіології і біохімії сільськогосподарських тварин.

З 1984 по 1999 рік працював заступником директора з наукової роботи, директором Республіканського біотехнологічного центру – філіалу Інституту розведення і генетики тварин НААН.

У 1996 році захистив докторську дисертацію.

З 1999 по 2004 рік завідував відділенням селекції, генетики і біотехнології Інституту біології тварин НААН і одночасно обіймав посаду професора кафедри генетики і розведення тварин Львівської державної академії ветеринарної медицини імені С.З. Ґжицького.

З 2004 року – завідувач кафедри технології виробництва і переробки продукції тваринництва ЛНУВМБ ім. С.З. Ґжицького.

У 2005 році одержав вчене звання професора. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!