Помер український графік та професор Львівської академії мистецтв Іван Франк

799 0
Іван Франк працював у сферах декоративної та монументальної кераміки, графіки та живопису.
Фото: Львівська Національна Академія Мистецтв

Фото: Львівська Національна Академія Мистецтв

На 77-му році життя раптово помер визначний представник мистецтва, завідувач кафедри художнього металу Львівської національної академії мистецтв, професор Іван Франк. Про це повідомили на сторінці вищого навчального закладу у соціальній мережі Facebook.

З 1975 року Іван Франк працював в якості викладача кафедри художньої кераміки в Львівському інституті прикладного та декоративного мистецтва (тепер ЛНАМ). У 1993 році йому було присвоєно звання доцента, а у 2006 - професора.

З 2004 року він виконував обов'язки завідувача кафедри художнього металу в ЛНАМ, виховуючи не одне покоління творчих особистостей. Іван Франк також працював у сферах декоративної та монументальної кераміки, графіки та живопису. Він брав участь у виставках як в Україні, так і за її межами. Упродовж періоду з 1988 по 2016 роки він організував 12 персональних виставок.

Нагадаємо, що на 80-му році життя помер доцент кафедри графічного дизайну Львівської національної академії мистецтв Теодозій Салій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!