Помер видатний львівський композитор Мирослав Корчинський

3224 0
Львівський педагог і музикант помер на 80-му році життя.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

Сьогодні, 7 жовтня, у Львові помер видатний музикант, композитор і педагог, заслужений діяч мистпецтв Украни, засновник Лвівської школи професійного сопілкового виконавства Мирослав Корчинський. Про це повідомили у департаменті з питань культури, національностей та релігій ЛОДА.

«Сумна звістка. Відійшов у засвіти видатний львівський музикант Мирослав Корчинський - педагог і композитор, заслужений діяч мистецтв України, сопілкар, засновник Львівської школи професійного сопілкового виконавства, професор ЛНМА ім. М. В. Лисенка», – йдеться у повідомленні.

Причини смерті музиканта поки не повідомляють.

Читайте також: У Львові від серцевого нападу помер відомий релігійний діяч Ігор Ожиївський 

Мирослав Корчинський народився 1 липня 1941 року у с. Крушельниця Сколівського району на Львівщині. Музичну освіту здобув за класом баяна, а згодом й композиції. У 2011 році став Заслуженим діячем мистецтв України. Засновник Львівської школи професійного сопілкового виконавства. Професор Львівської національної музичної академії імені М.В. Лисенка.

Мирослав Корчинський виборов право на перетворення традиційної сопілки в академічний і артистичний інструмент – українську хроматичну поздовжню флейту. Він також ініціював створення експериментального класу сопілки на базі кафедри народних інструментів Львівської консерваторії ім. М. Лисенка та розробку сопілки-баса.

Корчинський є творцем нової композиторської техніки — вертикально-поліфонічного двоголосся, а також автором творів у манері реставративної композиції.

Львівський композитор став організатором першого в системі музичної освіти оркестру українських народних інструментів, засновником першого в Україні професійного ансамблю сопілкарів «Дудаліс», тепер ансамбль Львівської національної філармонії ім. М. Скорика «Virtuoso quartett Dudalis».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!