Понад 130 паркомісць для людей з інвалідністю потрібно переобладнати у Львові

615 0
Більше сотні паркомісць для людей з інвалідністю не відповідають чинним нормам.
фото умовне

фото умовне

У Львові вперше облаштували паркомісця для людей з інвалідністю за рахунок спільного використання частини пішохідної зони, прилеглої до парковки. Таких 5 паркувальних лотів тепер є на вул. Бандери. Однак ще 131 паркомісце потрібно переобладнати у такому ж форматі. Про це повідомив директор ЛКП «Львівавтодор» Микола Власюк у коментарі Tvoemisto.tv.

«У 2019 році змінилася норма ширини місця для паркування, яка потрібна для людей з інвалідністю. До 2018 року вона повинна була бути 2,5 метри. А потім змінили до 3,5 метрів. Це зробили, щоб люди на кріслах колісних мали комфортні умови. З 2021 року ми обладнали 44 майданчика відповідно до норми. Ці майданчики ми зробили розміткою, адже ширина проїжджої частини дозволяла і все відповідало державним будівельним нормам», – повідомив Микола Власюк.

Переобладнання паркувальних майданчиків можна фінансувати з допомогою донорів, використовувати паркувальний збір, або, наприклад, кошти зі штрафів за паркування.

«Львівавтодор» був ініціатором рішення виконавчого комітету, яке дає можливість реконструкції в межах всіх паркувальних майданчиків, де є місця з інвалідністю. Всі оператори та районні адміністрації мають провести ревізію місць, які не відповідають державним будівельним нормам, що вступили в дію в 2019 році. Треба зробити кошториси і запропонувати заступнику міського голови варіанти щодо ресурсів та фінансування, щоб це все обладнати і зробити інклюзивним», – підкреслив Микола Власюк.

Читайте також: У Львові побільшає онлайн світлофорів. Як це функціонуватиме

Нагадаємо, 9 лютого на майданчику ЛеоПарковки на вул. Бандери розпочали підвищувати паркомісця для людей з інвалідністю до рівня хідника завдяки спеціальним пандусам. 

Додамо, у вересні Tvoemisto.tv провело дискусію «Робочі місця і доступність. Чи готова Львівщина до повернення військових», під час якої учасники розповіли, як зміниться площа Ринок, що треба покращити з громадським транспортом та чи готові роботодавці працевлаштовувати людей з інвалідністю та чому нам потрібна карта доступності. Читайте за посиланням

Юлія Кметик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!