Понад 200 львівських родин мають повернути державі використану субсидію. Причини

7724 0
Якщо мешканці не погоджуються повертати субсидію, то органи соцзахисту можуть стягнути ці кошти через суд.
Фото: persha.kr.ua

Фото: persha.kr.ua

Міністерство соціальної політики провело перевірку отримувачів субсидій у Львові, за результатами якої 219 родин повинні повернути субсидії на суму майже 1,5 млн гривень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила заступниця начальника управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

«За результатами перевірки було виявлено, що 219 родин у Львові отримали дохід, який впливає на субсидії, але не повідомили про це. Зокрема, 195 родин отримали доходи після продажу житла, а у одному випадку – після продажу землі. Ще в 13 випадках отримувачі субсидій здійснили покупку на суму, яка перевищує 50 тис. гривень», – зазначила Леся Дронь.

Читайте також: Як оформити житлову субсидію за новими правилами. Зразки заяви та декларації

Ці родини тепер повинні повернути державі субсидій на суму майже 1,5 млн грн. Здебільшого мешканці роблять це добровільно. За словами Лесі Дронь, станом на сьогодні повернули вже понад 1 млн 150 тис. гривень. Повернення відбувається з особистих рахунків, куди нараховується субсидія. Якщо після стягнення необхідної суми з’являється заборгованість, то мешканці повинні покрити її з власної кишені.

Читайте також: 40% львів'ян можуть втратити субсидії. Як перевірити, чи ви серед них

«Суми повернення бувають різні. Зараз, якщо у мешканця є борг за оплату житлово-комунальних послуг, він не може претендувати на отримання субсидій. Тому, щоб знову отримати субсидію, боржнику потрібно підписати договір на реструктуризацію боргу», – додала Леся Дронь.

Якщо ж отримувач субсидії категорично не погоджується на повернення, тоді органи соцзахисту можуть стягнути ці кошти через суд. Хоча досі таких випадків не було, каже Леся Дронь.

Нагадаємо, з наступного опалювального сезону без субсидії залишаться ті, хто приховує статки, має великі будинки чи квартири або займається тіньовою зайнятістю.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!