Понад 400 новий випадків ВІЛ-інфекції зареєстрували цьогоріч на Львівщині

662 0
Натомість 44 людини померли через хвороби, зумовлені ВІЛ.
фото: chitalnya.com

фото: chitalnya.com

У п'ятницю, 1 грудня, у День боротьби зі СНІДом, в усьому світі проводяться акції, які нагадують про важливість регулярного тестування на ВІЛ. Станом на 1 жовтня 2023 у Львівській області під медичним наглядом перебуває 4493 ВІЛ-позитивних пацієнти, поширеність ВІЛ становить 182,7 на 100 000 населення. Це дані Фундації АнтиСНІД США в Україні.

За 10 місяців 2023 року в Львівській області було зареєстровано 442 нових випадків інфікування ВІЛ-інфекції та 44 людини померли через хвороби, зумовлені ВІЛ. 

За даними Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації, станом на вересень 2021 рік зросла захворюваність на СНІД – до 7,1 випадків на 100 тис. населення. Це пов’язано з тим, що майже 40% ВІЛ-позитивних отримують діагнози на пізній стадії захворювання через пізнє звернення. При цьому померли від хвороб, зумовлених СНІДом, 17 осіб, через розширення антиретровірусної терапії. 

Читайте також: У Львові терміново шукають донорів крові. Які групи необхідні

За даними Центру громадського здоровʼя, обсяг послуг із тестування на ВІЛ з початку року збільшився на 40% порівняно з аналогічним періодом 2022 року. У Львівській області показник зріс навіть більше — на 74,4%.

Нагадаємо, що на Львівщині за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 359 людей, двоє померли. Захворюваність на COVID-19 зростає по всій Україні. У трьох регіонах кількість хворих уже перевищила епідемічний поріг, там можуть ввести карантин. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!