Україна

У трьох областях України через коронавірус можуть ввести карантин

10405 0
У Тернопільській, Житомирській і Чернівецькій областях перевищений епідемічний поріг.
Умовне фото

Умовне фото

На Львівщині за минулий тиждень на COVID-19 захворіли 359 людей, двоє померли. Захворюваність на COVID-19 зростає по всій Україні. У трьох регіонах кількість хворих уже перевищила епідемічний поріг, там можуть ввести карантин. Про це повідомив головний санітарний лікар України Ігор Кузін в ефірі телемарафону.

Наразі територією України циркулює 14 штамів COVID-19. Як повідомив Ігор Кузін, захворюваність зростає: за останній тиждень кількість хворих збільшилася на 20%, порівняно з попереднім. 

За його словами, щотижня в Україні госпіталізують у середньому 4200 пацієнтів. Реєструють як випадки реанімації, так і летальні випадки. За минулий тиждень від коронавірусної інфекції померло 56 осіб, зокрема одна дитина.

Читайте також: Які продукти допоможуть зміцнити імунітет взимку

Натомість на заході та півночі України фіксують перевищення епідемічного порогу.

«У трьох областях Україні перевищено епідемічний поріг. Це Тернопільська, Житомирська і Чернівецька області. Там вже показники вищі, аніж стандартні для цього періоду. Тобто, ці регіони вже можуть вводити певні обмежувальні протиепідемічні заходи», – зазначив Ігор Кузін.

Нагадаємо, що у Львівській області спостерігається зменшення захворюваності, адже попереднього тижня (13-19 листопада) на коронавірус захворіло більше людей – 426, з них троє померли. 

Наталія Вареник

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!