В Україні опублікували список міжнародних компаній, які не виходять з ринків Росії

4587 0
У списку є 50 компаній, які не припиняють працювати з Росією, таким чином вони підтримують економіку окупантів.
Фото:tsn.ua

Фото:tsn.ua

Міністерство закордонних справ України оприлюднило список компаній, які вирішили залишитися в Росії. У ньому понад 50 міжнародні компанії, зокрема Huawei, Bosch, Herbalife, «Ашан», Metro, Raiffeisen Bank, Pfizer та інші. МЗС звертається до них, аби вони переглянули свою позицію щодо окупанта.

«Кожен товар, який постачає, виробляє або продає компанія на російському ринку, робить свій внесок до військового бюджету, який завжди був пріоритетом для російського уряду у порівнянні з будь-якими елементарними потребами власних громадян», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: «Все буде добре, сину». Репортаж з кордону, куди українців вигнала війна

Тим часом МЗС України закликає:

  • зазначені компанії переглянути свої рішення та повністю припинити діяльність в РФ
  • відповідальний бізнес, уряди та споживачів з усього світу бойкотувати такі компанії та їхні продукти.

 

Нагадаємо, що про припинення своєї діяльності в Росії заявила Соса-Соlа. 8 березня також Mcdonald's оголосив, що закриє 850 ресторанів в Росії.  Через війну в Україні світові гіганти покидають російські ринки, від цього економіка агресора може спуститись до рівня 1998 року. Які компанії йдуть з російського ринку, читайте у матеріалі Тvoemisto.tv.

Також зазначимо, що через вторгнення в Україну Росія обійшла Іран і Північну Корею і перетворилась на найбільш підсанкційну державу у світі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!