Чернівці до кінця року прийматимуть сміття зі Львова. Доповнено

1710 0
Чернівецька влада уклала з мерією Львова угоду про прийняття майже тисячі тонн відходів на місцеве сміттєзвалище. Діятиме вона до кінця 2016 року.

Про це заявив на брифінгу міський голова Чернівців Олексій Каспрук, повідомляє Укрінформ. «Вимушений був прийняти таке рішення. Я переконаний, що в Україні не має бути розділення на "ми" і "вони" (...) Допомагаємо ми не безкоштовно. Комунальне підприємство отримає кошти. В нас немає такої біди, як у Львові, об’єм цього сміття не має такого значення для сміттєзвалища», – сказав Олексій Каспрук.

Читайте також: Грибовицьке сміттєзвалище. План «А» Садового

Про допомогу Львову Олексій Каспрук, мер Чернівців, написав на своїй фейсбук-сторінці: «Зробив непопулярний крок – протягнув руку допомоги львів’янам і дозволив прийняти на нашому сміттєзвалищі трохи їх побутового сміття. Таке ж рішення приймають інші міські голови, які розуміють ситуацію, в якій опинився Львів і чим це загрожує львів’янам. Мова йде про 833 тонни або 5000 кубів побутового сміття, яке львів’яни завезуть на наше сміттєзвалище. Для порівняння – з міста Чернівці щодня завозять на сміттєзвалище 1200-1500 кубів. Тобто мова йде про завезення обсягу сміття, яке Чернівці продукують за 3 дні. Наразі львів’яни вже завези 240 тонн».

Читайте також: 4 поради, як правильно сортувати сміття. Інфографіка

«Що робити далі? Відповідь можна назвати до певної міри цинічною але:
1) менше смітити.
2) кожній родині проводити первинне сортування сміття
3) будувати сміттєпереробні заводи і заробляти на цьому гроші.
І четверте – жити, цінувати і допомагати один одному!» – підсумував у своєму дописі Олексій Каспрук.

Нагадаємо, з 2 серпня Львів призупинив співпрацю з Києвом щодо вивезення відходів з міста. Раніше до столиці щодня вивозили понад 200 тонн сміття.

Опублікувала Юлія Сабадишина

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!