На правах реклами

Понад сто мільйонів гривень підуть з обласного бюджету на проекти громад

642 0
У 2018 році на конкурс проектів місцевого розвитку Львівської обласної ради було подано 2000 заявок, з них тисяча перемогла, 120 млн грн виділено з обласного бюджету.
фото: dr.ck.ua

фото: dr.ck.ua

Про це повідомив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин 5 грудня у Києві під час масштабному Форуму місцевого самоврядування, в рамках якого відбувся ІІІ Форум об’єднаних громад. 

За його словами, на Львівщині загальний ресурс, котрий відводиться в обласному бюджеті на всі заходи політики розвитку, а не проїдання та утримання комунальних закладів, це 1,567 грн.

"З цієї цифри 9% або 120 млн грн ми спільно: депутатський корпус і обласна державна адміністрація закладаємо на власну регіональну політику у вигляді відкритого конкурсу мікропроектів. Нами визначені пріоритети – енергозбереження в середній освіті, дошкіллі, покращення у  лікарнях, народних домах та вуличне освітлення. Головне в цьому інструменті регіональної політики навіть не те, що на нього може податися кожна бюджетна установа, рада, навіть громадська організація в режимі заповнення онлайн-заявки та 50% співфінансування з бюджету низового рівня. Бо ми з обласного бюджету дофінансовуємо лише частку в 50%.  А головне те, що  кожен заявник має заручитися підтримкою місцевої громади і на пріоритети, визначені нами як напрями регіональної політики, зібрати від  5% внесків громади, бізнесу, меценатів", - пояснив Олександр Ганущин.

Він додав, що реально перемагають проекти з часткою внеску громади 15% і більше, які просто збирають повулично.

"Цього року маємо 1000 таких проектів, із планкою бюджету – 400 тис грн на проект. І сумарний ресурс на їх реалізацію – 253 млн грн, - навів цифри голова ЛОР.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!