Попри аномально теплу погоду цієї зими ведмеді у притулку «Домажир» заснули

1554 0
Деякі ведмеді спали від початку жовтня.
Фото: Домажир

Фото: Домажир

У ведмежому притулку «Домажир», що на Львівщині, попри аномально високу температуру повітря взимку, ведмеді заснули у звичному режимі. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповіла менеджерка притулку «Домажир» Оля Федорів.

Читайте також: У притулку «Домажир» поселився ведмідь-переселець, якого врятували українські військові

«Наші ведмеді вже всі в зимовій сплячці. Через погоду і умови, в яких вони утримувалися до того, як прибули до нас, у них не такий міцний сон як зазвичай. Вони можуть прокинутися, показатися з барлоги, походити, але потім повертаються в сон. У ці моменти до них не підходять і не дають їсти, щоб не перебивати сон, бо вони вже набрали необхідну масу, з якою вони мають перезимувати», – зазначила вона.

Загалом у притулку проживає 31 ведмідь. Серед них є й ті, які спали від початку жовтня, оскільки погода тоді вже була прохолодною. Зокрема, є ведмеді, які сплять довше – 3-4 місяці.

Читайте також: У ведмежому притулку «Домажир» біля Львова стало більше на одну ведмедицю

«Довше сплять ті ведмеді, які вже пройшли реабілітацію і адаптувалися до нових умов. Наприклад, у нас є ведмідь Бахмут, якого знайшли військові, коли оглядали територію в Бахмуті. Він був у клітці на приватній території і ми не знаємо, скільки часу він там прожив без їжі і води. Дивом його клітка вціліла, ведмедя врятували та перевезли до нас. Спершу він боявся будь-якого шуму, але вже адаптувався і теж пішов спати», – додала менеджерка «Домажиру».

Нагадаємо, що у березні до ведмежого притулку «Домажир», що неподалік Львова, привезли п'ять ведмедів з Київщини.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!