Пориви вітру та ожеледиця. Якою буде погода у вихідні

1567 0
Синоптики оголосили штормове попередження на Львівщині.
Фото: із відкритих джерел

Фото: із відкритих джерел

У Львові та на Львівщині цими вихідними, за прогнозом Львівського регіонального центру з гідрометеорології України, буде нестійка погода. Передбачаються пориви вітру та сильна ожеледиця. Про це повідомляє ДСНС Львівщини.

Читайте також: У Львові вдарила блискавка із громом та випав крижаний сніг. Фото, відео

А у середньогір’ї Львівської області очікуються хуртовини та сніголавинна небезпека.

За даними Львівського гідрометцентру, 15 та 16 січня буде хмарно з проясненнями, без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північно-західний з переходом на західний.

Сьогодні, 15 січня, будуть пориви вітру 5-20 м/с. Температура вночі сягатиме 1-6 градусів морозу.

Читайте також: Чи зникне взимку сніг. Розмова із кліматологом

Завтра, 16 січня, буде 5-10 градусів морозу, вдень від 2 градусів морозу до 3 градусів тепла.

Головне управління ДСНС України у Львівській області закликає:

  • Дотримуватися правил безпеки та проявляти пильність та обережність, перебуваючи на вулиці.
  • Не ходити під розлогими деревами, а також триматися подалі від рекламних щитів, ліній електропередач та дахів будинків.
  • За поганих погодних умов зокрема ожеледиці водіям транспортних засобів варто бути вкрай уважними, зокрема, дотримуватися швидкісного режиму, дистанції та відмовитися від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій.
  • Відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку «101».

 

Нагадаємо, що у Львові вчора ввечері, 14 січня, були помітні удари блискавки та чутно звуки грому. Після цього почав падати крижаний сніг. Негода у Львові почалась близько 20.00 години і тривала не довго.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!