Посадовець львівського комунального підприємства за 38 тис. доларів пообіцяв внести чоловіків у «Шлях»

1215 0
Посадовець обіцяв допомогти трьом військовозобов’язаним безперешкодно перетнути кордон за 38 тис. доларів.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Заступник директора одного з комунальних підприємств Львова організував нелегальний перетин кордону для трьох чоловіків. Він обіцяв внести дані ухилянтів до системи «Шлях». Про це повідомила СБУ у Львівській області.

«Чоловік обіцяв допомогти трьом військовозобов’язаним безперешкодно перетнути кордон, а саме внести їх дані до системи «Шлях». На організації такої «схеми» фігурант мав намір «заробити» 38 тис. доларів. Отримавши 8 тис. доларів з першого «клієнта», посадовець збільшив вартість своїх «послуг». Надалі, з двох інших втікачів, він вимагав по 15 тис. доларів», – йдеться у повідомленні правоохоронців. 

Посадовця затримали під час одержання чергової частини хабаря у розмірі 10 тис. доларів. 

Наразі йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 ККУ (незаконне переправлення осіб через державний кордон). Окрім того, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із альтернативою застави у 242 тис. грн. 

Нагадаємо, що нещодавно біля Львівського оперного театру затримали 19-річного хлопця, який обіцяв виготовити фіктивні документи про статус багатодітного батька.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!