Посадовці Нацгвардії щомісяця нараховували собі 100 тисяч грн і не брали участь у бойових діях

768 0
Вони безпідставно отримали майже 1 млн «бойових» премій.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

СБУ викрила керівників навчального центру Нацгвардії, які безпідставно отримали майже 1 млн «бойових» премій. Вони нараховували собі та своїм підлеглим щомісячну доплату у розмірі 100 тис. грн, яка передбачена за безпосередню участь у бойових діях проти російських окупантів.

Джерело: пресслужба СБУ

Таким чином з вересня по грудень 2022 року фігуранти незаконно «преміювали» себе на загальну суму майже 1 млн бюджетних гривень. При цьому учасники оборудки не перебували в районах боєзіткнень і не виконували жодних завдань на передовій.

За даними слідства, до організації «схеми» причетний керівник навчального центру Нацгвардії. Саме він безпідставно підписував рапорти щодо нарахування бойових премій своїм підлеглим. Серед них – троє старших офіцерів.

Читайте також: СБУ викрила львів'янина, який постачав «Роллс-Ройси» та «Майбахи» у рф 

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти завдання посадовцями збитків державному бюджету. На підставі зібраних доказів керівнику навчального центру Національної гвардії повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 425 Кримінального кодексу України (недбале ставлення до військової служби). Трьом його підлеглим повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем).

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 8 років тюрми. 

Нагадаємо, СБУ затримала блогерку, яка в прямому ефірі закликала бомбити Львів. Про це вона заявила під час того, як Львів обстрілювали.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!