Київ

Пошкоджений ракетою будинок на Солом'янці модернізують за міжнародні кошти

414 0
Відновлювати будинок будуть коштом міського бюджету, а на модернізацію потрібно залучити ще 20 млн грн

Будинок в Солом'янському районі Києва, за адресою вулиця Мокра, 7, який пошкодила російська ракета, планують модернізувати за допомогою міжнародних партнерів. Про це розповів заступник голови КМДА Вячеслав Непоп.

Відновлювати будинок збираються коштом міського бюджету. Для цього потрібно близько 45 млн грн. Відновлювальні роботи планують завершити до кінця цього літа.

Але столична влада хоче ще й провести термомодернізацію багатоповерхівки — для цього потрібно додатково близько 20 млн гривень.

«Однак ми шукаємо партнерів, які допоможуть зробити термомодернізацію. Щоб мешканці отримали ліпші умови, аніж були до пошкодження. Для утеплення знадобиться додатково близько 20 млн гривень», — наголосив Вячеслав Непоп.

Найбільше від вибуху ракети постраждали три під'їзди: у них вигоріли квартири та шахти ліфтів, а також пошкоджені елементи конструкцій. Цю частину будинку відновлять фахівці КП "Житлоінвестбуд-УКБ".

У КМДА нагадали, що власники квартир, які зазнали незначних пошкоджень, можуть отримати компенсацію від держави у розмірі до 350 тисяч гривень. 

Для цього потрібно:

 

Отримані на спеціальну карту кошти можна витратити на будівельні матеріали або ремонтні послуги підрядників, які є учасниками державної програми "єВідновлення". Витратити кошти треба протягом 12 місяців після їхнього отримання, інакше вони повернуться до державного бюджету.

Якщо Комісія призначить державну виплату від 200 тисяч гривень, її розділять на дві частини. Під час першої виплати ви отримаєте 70% суми, решту — під час другої. Щоб отримати другу частину, необхідно подати звіт про проміжні результати та куплені матеріали в застосунку Дія.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!