Посольство Молдови повертається зі Львова до Києва

1031 0
Крім того, до повернення в Київ готується й посольство Словаччини.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Посольство Молдови в Україні з 15 квітня відновить роботу в Києві. Про це повідомляють у дипломатичному відомстві. 

«З 15 квітня 2022 року посольство Республіки Молдова в Україні відновить свою діяльність у Києві в повному обсязі», – йдеться в повідомленні. 

Зазначимо, що від 14 березня посольство тимчасово працювало у Львові через початок повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Читайте також: Президенти Польщі й країн Балтики відвідали Бородянку 

Крім того, до повернення в Київ готується й посольство Словаччини. Голова Міністерства закордонних справ країни Іван Корчок заявляє, що найближчими днями відправить до столиці України інспекційну групу дипломатів для оцінки безпекової ситуації: «Якщо ситуація дозволить, ми негайно запустимо наше посольство».

Нагадаємо, до Києва з Чернівців вже повернулось посольство Республіки Туреччина. Вони продовжили роботу, включно з наданням консульських послуг, в будівлі за адресою вул. Панаса Мирного, 22. Відновить роботу в столиці України й представництво Європейського Союзу. Представництво ЄС було повністю евакуйовано через день після початку війни, і з того часу основна команда працювала у Жешуві на півдні Польщі. Також повертаються в Київ гуманітарні організації ООН після тимчасового переїзду деяких її відділень на Захід. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!