Поновлення газопостачання і роботи лікарень. Як відновлюють життя на Київщині

1164 0
Київську область щодня повертають до життя і продовжують розміновувати території.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Збройні сили України звільнили Київську область від російських військ на початку квітня, однак через наслідки окупації потрібно більше часу, щоб поступово відновити там життя. Зокрема, ідеться про відновлення газопостачання, розмінування територій, а також відновлення роботи лікарень. Tvoemisto.tv зібрало інформацію про те, на якому етапі відновлення Київщини зараз.

Газопостачання. За минулу добу повністю або частково відновили розподіл газу у восьми населених пунктах. Розпочали перші пуски газу у смт Гостомель, селі Микуличі Немішаєвської громади та селі Козинці Ірпінської громади. Продовжуються пуски у місті Буча та смт Коцюбинське.

Також тривають аварійно-відновлювальні роботи системи газопостачання та підготовчі роботи до відновлення в 10 населених пунктах області, в т.ч. в місті Ірпінь, селах Горенка та Ворзель. Загалом повністю або частково відновили розподіл газу у 95 населених пунктах пристоличного регіону.

Водопостачання. Послуги з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення відсутні поки що у 11 населених пунктах області. Працівники «Ірпіньводоканалу» запустили водопостачання повністю в усю систему міст Буча та Ірпінь.

Однак через відсутність електроенергії водопостачання у будинках поки що може бути відсутнє за винятком 1-2 поверхів (де будинки географічно розміщені нижче водопровідних мереж).

Розмінування. Роботи тривають. За 20 квітня спеціалісти знешкодили 754 вибухонебезпечних предмети. А всього за весь час – 17 934.

Читайте також: Starlink під час воєнного стану зможе використовувати кожен українець

Медицина. Тривають роботи з відновлення медичної допомоги в звільнених населених пунктах Київщини. На територіях, де медзаклади зазнали пошкоджень, надають допомогу населенню за рахунок сил амбулаторій інших населених пунктів, сформованих бригад Товариства Червоного Христа, бригад обласного центру екстреної медичної допомоги та бригад МОЗу. Частково відновили роботу Поліської, Бородянської, Макарівської, Ірпінської лікарень.

Руйнування. За оновленою інформацією територіальних громад Київщини, через бойові дії значних ушкоджень та руйнувань зазнали 2854 об’єкти. З них: 806 зруйновано повністю, 2048 частково ушкоджено. Повністю зруйновані 46 багатоповерхових будинків, 662 приватні садиби, 8 закладів освіти, 4 заклади охорони здоров’я, 9 закладів культури та 2 спортивні заклади, 6 об’єктів життєзабезпечення, 21 підприємство.

Крім того, за словами куратора гуманітарного напрямку Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби, у місті Ірпінь мінімум 2000 сімей залишилися без квартир. 

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!