Starlink під час воєнного стану зможе використовувати кожен українець

1808 0
Термінали Starlink дозволили використовувати усім категоріям користувачів, а не лише критичній інфраструктурі.
Супутник Starlink/Фото: SoyaCincau

Супутник Starlink/Фото: SoyaCincau

На період дії воєнного стану використовувати термінали Starlink можуть усі громадяни України, органи влади та підприємства всіх форм власності. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

За його словами, НКЕК за ініціативи Держспецзв'язку ухвалила перше необхідне рішення, яким передбачено, що на період дії режиму воєнного стану використовувати абонентські супутникові термінали системи SpaceX Starlink дозволяють усім категоріям користувачів.

Читайте також: Львівщина отримала супутникові тарілки Starlink від Ілона Маска

Нагадаємо також, напередодні міністр цифрових трансформацій Михайло Федоров повідомив, що проєкт супутникової платформи зв'язку Ілона Маска Starlink розпочав роботу над відкриттям свого представництва в Україні.

Для довідки

Проєкт Starlink створила компанія SpaceX Ілона Маска. Це супутникова система, завдяки якій можна отримати доступ до інтернету у важкодоступних куточках Землі. Starlink не залежить від традиційної інтернет-інфраструктури, тому його не можна легко відключити. Він більш стійкий до кібератак, тому в умовах війни потрібен Україні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!