Київ

Потяг «Київ – Хелм» продовжить своє курсування, – «Укрзалізниця»

3249 0
Маршрут міжнародного сполучення планували тимчасово закрити через ремонт в Польщі.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Найпопулярніший міжнародний маршрут залізницею «Київ – Хелм», який планували тимчасово закрити через ремонт колій у Польщі, продовжить курсування. Відповідних домовленостей досягли «Укрзалізниця» та Міністерство інфраструктури України спільно з польськими колегами, повідомили у пресслужбі національного перевізника.

Нагадаємо, «Укрзалізниця» у середині лютого цього року запустила маршрут, щоб збільшити кількість місць для пасажирів, що прямують на Варшаву. З 16 липня продаж квитків на цей рейс був закритий, через те, що польська залізниця запланувала масштабний ремонт колій на дільниці, якою проходить маршрут цього поїзда: у разі початку цих робіт, поїзд перестав би курсувати до вересня 2023 року.

В «Укрзалізниці» розповіли, що після кількох раундів перемовин із польською залізницею, вдалося домовитися про спеціальний режим ремонту дільниці, який дозволить зберегти курсування цього надпопулярного поїзда.

Крім того, продовжуються перемовини з польською стороною стосовно запуску за маршрутом «Київ – Варшава» поїзда з вагонів стандартного для України габариту.

Зазначимо, квитки на поїзд №19/20 будуть доступні на 20 днів вперед відзавтра, з 8:00 ранку. Купити квитки можна буде в застосунку «Укрзалізниці», у чат-ботах, на сайті або в касах вокзалів.

Графік курсування:

 – поїзд №19/20 Київ — Хелм відправляється з Києва щодня о 18:14, до Хелма прибуває о 05:00;

 – поїзд №19/20 з Хелма відправляється о 23:40 і прибуває до Києва о 13:02.

Як потрапити з Хелма до Варшави?

Поїзд №19/20 дає мешканцям Києва додаткове зручне сполучення з Варшавою: прибувши до Хелма, пасажири можуть зручно пересісти на польський поїзд ІС21010, який прибуватиме до Варшави (станція Варшава-Гданська) о 10:12.

Так само в зворотньому напрямку: з Варшави (станція Варшава-Гданська) польський поїзд ІС виїжджатиме о 17:45 і прибуватиме до Хелма о 21:10.

Квитки на польські поїзди ІС треба купувати заздалегідь онлайн на сайті польської залізниці або в застосунку польської залізниці або у перонного касира — оплата готівкою (в злотих), або карткою будь-якого банку.

Нагадаємо, на літній сезон «Укрзалізниця» запустила низку рейсів з Києва. Також перевізник запровадив додатковий рейс з Києва до Львова та запустив додаткове сполучення зі Слов'янськом.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!