Повернення вболівальників на стадіони. В Україні розробили заходи безпеки

595 0
Керівництво стадіону має розробити план дій на випадок оголошення повітряної тривоги.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Міністерство молоді та спорту та Міністерство внутрішніх справ України розробили заходи безпеки, які дозволять глядачам повернутися на трибуни. Йдеться про список із 24 заходів безпеки, яких потрібно дотримуватися під час проведення змагань в умовах військового стану. Про це повідомила пресслужба міністерства.

«Жодна телетрансляція не замінить емоції стадіону, але нашим пріоритетом була і буде безпека глядачів. Ми дуже відповідально підійшли до розробки заходів спільно із безпековими структурами. Ми маємо повернути вир емоцій на стадіони так само як свого часу повернули глядачів у кінотеатри та на концерти», – йдеться в повідомленні.

Робоча група з представниками спортивної федерації, керівництва спортивної споруди, структурного підрозділу молоді та спорту ОВА, ДСНС та поліцейськими оглядатиме стадіон.

Читайте також: Українські стадіони можуть знову відкрити для вболівальників

Зокрема, перевірятимуть захисні споруди у якості укриття для всіх учасників змагань на відстані не більше ніж 500 метрів від місця проведення заходу з урахуванням часу евакуації до 10 хвилин пішим кроком, та з урахуванням умов пересування осіб з інвалідністю. Також визначатимуть кількість осіб, яких зможе прийняти найпростіше укриття або захисна споруда, з урахуванням кількості спортсменів, тренерів, суддів та фахівців, адміністративного персоналу та глядачів.

Керівництво стадіону має розробити план дій на випадок оголошення повітряної тривоги і розмістити його зі шляхами евакуації у всіх доступних місцях.

Нагадаємо, раніше у коментарі Tvoemisto.tv в. о. директора ДП «Арени Львів» Юрій Майборода зазначив, що якщо уряд затвердить рішення, аби допускати певну кількість вболівальників на стадіон, то вони забезпечать можливість приймати людей. Однак на арені є укриття всього на 1000 осіб.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!