Київ

Лиса гора у Києві знову опинилася під загрозою: що відомо

550 0
Лиса гора у Києві знову опинилася під загрозою. На цей раз через пожежників, кажуть екологи
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Голосіївське районне управління ДСНС звернулося до музею «Київська фортеця», якому належить заповідна Лиса гора з вимогами зробити містки для мотопомп на висохлому озері та облаштувати місця для під’їзду пожежних машин. Відповідний документ опублікував Київський еколого-культурний центр.

« - улаштувати природне озеро на території музею місцями для під’їзду пожежних автомобілів (містками для встановлення мотопомп)», - йдеться в одному з пунктів вимог ДСНС, які отримав музей «Київська фортеця».

Водночас фахівці КЕКЦ наголошують, що річ не тільки в тому, що природне озеро на Лисій горі вже давно висохло, а й у тому, що щось копати або будувати на заповідній Лисій горі заборонено ст. 7 Закону «Про природно-заповідний фонд України».

«За будь-які дії, які можуть зашкодити природі заповідного об'єкта, прокуратура може порушити кримінальну справу. Тобто пожежники штовхають керівництво «Київської фортеці» на кримінал. І найголовніше. Ці пожежні авто можуть спокійно набирати воду в 200 метрах нижче, в річці Либідь, яка тече біля Лисої гори», - підкреслили в КЕКЦ.

Нагадаємо, у 2022 році на Лисі горі планували облаштувати Національне військове меморіальне кладовище, однак проти цього виступили екологи. У січні 2023 року Кабмін постановив змінити місце розташування військового меморіального кладовища. 

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!