ППО збила всі дрони-камікадзе, які росія вранці випустила по Україні

760 0
Цей ранок терористи почали з 13 «шахедів».
Київ, умовне фото / Unsplash

Київ, умовне фото / Unsplash

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що Сили протиповітряної оборони збили всі 13 дронів-камікадзе, які вранці випустила росія. Про це йдеться у його зверненні.

«Цей ранок терористи почали з 13 «шахедів». Попередньо, всі 13 збито нашими українськими ППО. Молодці. Пишаюся», – сказав він.

Читайте також: Які ракети запускає росія на Львівщину і чому не всі вдається збити

Нагадаємо, що у Шевченківському районі столиці вранці 14 грудня пролунали вибухи. Уламок від дрону пошкодив дві адмінбудівлі в Шевченківському районі. Загалом над Києвом 13 дронів-камікадзе Shahed-136.

Для довідки

Дрони-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва мають гучний двигун, який можна розпізнати за характерним звуком. Такі дрони мають двигун, який нагадує роботу двигуна мопеда або бензопили. Його можна помітити навіть вночі. «Шахеди» літають на невеликій висоті, тому їх важко збивати силам ППО, але легко помітити із землі.  

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!