Працівника Львівської митниці спіймали на хабарі у 38 тисяч доларів

1368 0
Хабарника затримали після отримання грошей.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Офіс Генерального прокурора повідомив про затримання львівського митника, якого викрили на хабарі у розмірі 38 тисяч доларів. Він погодився допомогти з незаконним ввезенням будматеріалів в Україну та отримав від представника суб’єкта господарювання неправомірну вигоду.

Джерело: Офіс Генпрокурора, ДБР

«За даними слідства, державний інспектор Управління боротьби з контрабандою та порушенням митних правил Львівської митниці Держмитслужби одержав від представника суб’єкта господарювання 38 тис доларів США. Підприємець здійснює свою діяльність на території України і неправомірна вигода призначалася за безперешкодне ввезення будівельних матеріалів на територію України під виглядом гуманітарної допомоги», – йдеться в повідомленні.

Як повідомили у ДБР,  у травні поточного року він повідомив підприємцю про можливість швидкого оформлення товарів під виглядом «гуманітарної допомоги» без сплати податків. Однак, комерсант звернувся до ДБР і слідчі Бюро задокументували декілька зустрічей на яких посадовець роз’яснював бізнесмену механізм ухилення від сплати митних платежів.

Так, у серпні за свою допомогу фігурант одержав $22 тис. Навар митника склав 14% від реальної вартості вантажу. Працівники ДБР затримали зловмисника після отримання частини хабаря у $16,3 тис. Наразі йому повідомлено про підозру.

Нагадаємо, 30 листопада, ДБР затримало головного інспектора управління протидії митним правопорушенням та контрабанді Львівської митниці Сергія Бутова на хабарі 16 тисяч доларів.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!