Працівники львівської швидкої розпочнуть італійський страйк і перекриватимуть вулиці

4108 1
Водночас в ЛОДА обіцяють збільшити зарплати працівникам Центру екстреної меддопомоги.
reporter-ua.com

reporter-ua.com

Учора, 27 лютого, заступник керівниці департаменту охорони здоров’я ЛОДА Андрій Васько повідомив, що відбулась друга зустріч з працівниками Центру екстреної меддопомоги Львівщини. Під час зустрічі озвучили імовірні суми доплат до зарплат медиків «швидкої».

Так, за словами Андрія Васька, лікарям попередньо хочуть доплачувати 3,5 тис. грн, фельдшерам – 3 тис., а водіям – 2,5 тис. грн. Це питання на черговій сесії у березні має розглянути Львівська облрада.

Читайте також: Три причини, чому швидка у Львові може не приїхати вчасно

Водночас лікар невідкладних станів Центру Степан Железняк у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що багатьох працівників «швидкої», які на кілька хвилин спізнились на зустріч, вже не пустили до зали, де вона відбувалась. Але на засіданні були голови первинних профспілок, завідувач підстанцією тощо.

«Обіцянки – це добре. Але жодної нашої вимоги не виконано і жодного кроку для цього не зроблено. На першій зустрічі йшлося, що сесія розгляне питання 27-28 лютого, а тепер говорять, що 12 березня. Тому з 1 березня – італійський страйк. А наступного тижня – пікети з перекриванням вулиць», – каже Степан Железняк.

Лікар додає, що 26 лютого на підстанції «швидкої» на вулиці Київській з робочого місця забрали з інфарктом водія.

«І всім байдуже. Тому готуйтесь, що ми будемо діяти», – резюмував Степан Железняк.

Читайте також: У Львові запрацювала Центральна диспетчерська швидкої допомоги

Нагадаємо, 11 лютого відбулась зустріч працівників Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Львівської області з керівництвом ЛОДА. Медики висунули низку вимог, серед яких збільшення оплати праці, фільтрація викликів, звільнення керівниці Львівської станції швидкої допомоги, закупівля нової форми тощо.

Тоді керівниця департаменту охорони здоров'я ЛОДА Ірина Микичак у коментарі Tvoemisto.tv зазначила, що гроші на доплати медикам шукають за рахунок скорочення інших видатків. Вона, у свою чергу, також мала питання до лікарів і наголошувала на тому, що потрібно провести незалежний аудит Центру.

Олександра Бодняк


Читайте також:
28 Лютого, 2019 12:33
Марія Вдячні пацієнти з вами.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!