Правоохоронець за 5 тис. доларів переправив ухилянтів за кордон на Львівщині

810 0
Правоохоронець за цією схемою встиг переправити 5 осіб.
Фото: ДБР

Фото: ДБР

Правоохоронець на Львівщині організував схему із переправлення ухилянтів за кордон за 5 тис. доларів. Про це повідомило Державне бюро розслідувань. 

«Охочих нелегально потрапити до Європи він реєстрував у системі «Шлях» як водіїв компанії. За даними слідства, вартість такої «послуги» стартувала від 5 тис. доларів. З березня по серпень 2023 року 5 «водіїв» підприємства, які нібито мали доставляти гуманітарну допомогу, виїхали з України й не повернулися», – йдеться у повідомленні Бюро. 

Своє ТзОВ, яке займалось гуртовою торгівлею, підозрюваний зареєстрував ще до кар’єри у правоохоронних органах, у 2019 році. Вже за три роки чоловік, будучи службовою особою, отримав право на міжнародні перевезення.

Правоохоронцю повідомили про підозру у незаконному переправленні осіб через кордон (ч. 2 ст. 332 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадаємо, що нещодавно на Львівщині викрили медиків, які фальсифікували медичні висновки потенційних призовників для встановлення їм групи інвалідності.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!