Київ

Правоохоронці з’ясували особистість ще одного росіянина, який катував цивільних на Київщині

417 0
Воєнному злочинцю оголошено підозру

Російський військовослужбовець підозрюється в катуванні цивільного чоловіка із Димера на Київщині в березні 2022 року. Про це повідомляє Київська обласна прокуратура.

За даними слідства, на блокпості, на перехресті вулиць Шевченка та Гоголя, він зупинив місцевого мешканця, який йшов повз до місця роботи.

«Окупант назвав чоловіка коригувальником, вдарив прикладом автомата по голові, від чого той впав на землю. Після цього інші військовослужбовці РФ продовжили завдавати йому удари ногами й зброєю по голові та всьому тілу», — йдеться в повідомленні.

Також чоловіку пригрозили вбивством, якщо вони ще раз із ним зустрінуться. Потерпілий отримав переломи ребер, чисельні забої частин тіла та садна.

Військовослужбовцю 37-ї окремої гвардійської мотострілецької бригади ЗС РФ заочно повідомили підозру через порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Санкція статті передбачає ув'язнення від 8 до 12 років.

У прокуратурі зазначають, що особи інших співслужбовців поки невстановлені.

Нагадаємо, правоохоронці ідентифікували командира дивізіону 234-го десантно-штурмового полку дивізії повітряно-десантних військ ЗС РФ з Курська та навідника 4-ї десантно-штурмової роти з Бурятії, які підозрюються у розстрілах цивільних під час окупації Київщини

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!