Предстоятель ПЦУ Епіфаній відвідав поранених бійців у львівській лікарні

1368 0
Митрополит Епіфаній подякував захисникам за жертовність.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

У вівторок, 13 вересня, митрополит Київський і всієї України Епіфаній відвідав міську лікарню святого Пантелеймона, де лікують поранених на війні захисників. Про це повідомляє пресслужба ПЦУ. Про це повідомляє пресслужба ПЦУ.

Читайте також: Глава ПЦУ Епіфаній освятив хрест під будівництво церкви на Сихові

Відвідуючи у лікарні поранених на війні, спілкуючись з ними та з медичними працівниками, Митрополит Епіфаній подякував їм за любов і жертовність. Воїни проявили їх, ризикуючи найціннішим, своїм життям, заради інших, а тепер лікарі проявляють ці чесноти і стосовно самих захисників, рятуючи їм життя і здоров’я.

«Любов лікує та зцілює. Саме любов і турбота рідних, допомога друзів і волонтерів, духовна підтримка і молитва Церкви – все це вияви найбільшої серед християнських чеснот, любові. Ми всі покликані виявляти її, бо любов має властивість єднати. А ми знаємо, що в єдності наша сила, успіх і перемога», – зазначив Предстоятель.

 

Нагадаємо, востання митрополит Епіфаній побував на Львівщині 9 серпня. Він освячував храм Преображення Господнього ПЦУ, що на вул. Червоної Калини, 2а у с. Солонка.

Додамо, 15 грудня 2018 року в Києві відбувся Об'єднавчий Собор, на якому обрали предстоятеля Української помісної автокефальної православної церкви. Ним став 39-річний митрополит Переяславський і Білоцерківський Епіфаній. 6 січня Православна церква України отримала Томос. 

 

Антоніна Костик

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!