Прем'єр-міністр України став почесним доктором Львівської політехніки

946 0
Денис Шмигаль випускник університету 1997 року.
фото: львівська політехніка/ зліва - денис шмигаль

фото: львівська політехніка/ зліва - денис шмигаль

У Львівській політехніці 27 квітня відбулась урочиста церемонія вручення диплома Doctor Honoris Causa Денисові Шмигалю ― українському державному діячу, прем’єр-міністру України, випускнику університету 1997 року. Про це повідомили у пресслужбі університету. 

Після урочистого вручення диплома, який засвідчує це почесне звання, Doctor Honoris Causa Львівської політехніки Денис Шмигаль виступив із інавгураційною промовою.

Читайте також: Хто такий Денис Шмигаль, який став першим прем'єром зі Львова 

Для довідки

Традиція присвоєння звання «Doctor honoris causa» у Львівській політехніці сягає 1912 року, коли його вперше надали нобелівській лауреатці Марії Склодовській-Кюрі. За понад століття цього звання удостоєно понад 50 осіб: науковців, громадських діячів, політиків. Львівська політехніка пишається тим, що серед її почесних докторів є державні діячі, президенти і прем’єри різних держав, лауреати Нобелівських премій. Академічна спільнота Львівської політехніки званням «Doctor honoris causa» відзначає постатей, які мають особливі заслуги ― перед державою, перед суспільством, перед нашим Університетом.

Денис Анатолійович Шмигаль — український державний діяч, прем’єр-міністр України. Рекордсмен за тривалістю перебування на посаді серед усіх голів уряду незалежної України (понад чотири роки). Його зусилля спрямовані на розвиток національної економіки, науки, освіти і культури.

Денис Анатолійович стажувався і навчався за кордоном: у Бельгії, Канаді, Грузії, Фінляндії, а також у Рейнсько-Вестфальському технічному університеті за програмою підготовки менеджерів Федерального міністерства економіки й енергетики Німеччини. У 2021 році Денис Шмигаль ввійшов до списку 100 найвпливовіших українців за версією тижневика «Фокус», посівши 7-му сходинку рейтингу.

Працював на керівних посадах у ВК «Електронбанк», компаніях «Комформ-Інвест», «Росан-Інвест» тощо. У державному управлінні обіймав посади помічника Львівської ОДА, голови Івано-Франківської ОДА, міністра України та прем’єр-міністра України.

Нагадаємо, експрем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон отримав почесне звання «Доктор Honoris Causa Львівського національного університету ім. Івана Франка».

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!