Президент нагородив капелана зі Львівщини медаллю «Захиснику Вітчизни»

1022 0
Зустріч відбулася вчора, 24 лютого, до року незламності.
Фото з сайту Президента

Фото з сайту Президента

Вчора, 24 лютого, на роковин з дня повномасштабного вторгнення росії в Україну Президент Володимир Зеленській зустрівся із військовими капеланами та вручив їм нагороди. Медаль «Захиснику Вітчизни» отримав військовий капелан зі Стрийської єпархії УГКЦ отець Юрій Лесишин.

Джерело: сайт Президента, голова Львівської ОВА Максим Козицький у Telegram

На зустрічі, що відбулася в Києво-Печерській лаврі, були присутні військові священики церков, які направили своїх представників до лав армії.

«Я дякую за ваше служіння, за те, що ви були разом із бійцями в цей рік повномасштабної війни. Підтримували їх духовно, підтримували їхні сім’ї. Я радий, що в нас є відповідна реформа, відповідний закон. Але, на мою думку, найголовніше, що в нас є ви», – наголосив Володимир Зеленський.

Читайте також: Президент нагородив відзнакою «Золоте серце» львівських волонтерів

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр нагадала, що капеланську службу у Збройних Силах України на законодавчому рівні було запроваджено у 2022 році. Учасники зустрічі обговорили важливість збільшення чисельності капеланів, питання врегулювання верифікації духовної освіти, що необхідно для отримання військових звань та зарахування до війська. Наприкінці заходу Президент вручив військовим капеланам державні нагороди: орден «За мужність» ІІІ ступеня, медалі «За військову службу Україні» та медаль «Захиснику Вітчизни».

Нагадаємо, що в березні 2023 року у Львові відбудеться саміт United for justice. Це конференція, на яку запросять прокурора Міжнародного кримінального суду Каріма Хана, багатьох лідерів різних інституцій, міжнародних організацій.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!