Президент підписав закон про єдиний рахунок для сплати податків

1737 0
Він запрацює у 2021 році.
ілюстративне фото: lexinform.com.ua

ілюстративне фото: lexinform.com.ua

13 квітня Верховна Рада ухвалила в цілому, а 16 квітня президент Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування». Учора, 17 квітня, закон опублікований. Про це ідеться на сайті офісу президента.

Читайте також: Уряд дозволив видавати малому бізнесу кредити для покриття оренди та зарплати працівникам

Відтак, із 1 січня 2021 року за бажанням платника податків йому можуть відкрити у Державній казначейській службі єдиний рахунок для сплати податків і зборів, передбачених Податковим кодексом України (крім ПДВ та акцизного податку з реалізації пального та етилового спирту, а також митних платежів) і єдиного соціального внеску. Платити можна буде через Електронний кабінет платника податків.

Депутати підтримали закон в цілому з урахуванням пропозицій Президента України. Зокрема, було скасовано норму щодо встановлення фіксованої торговельної націнки на тютюнові вироби.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!