«Про комплексний захист говорити рано», – Зеленський про ППО в Україні

648 0
Найважче українським захисникам збивати балістику.

Поки що Україна поки не має комплексного захисту неба від атак ворога. Найбільше бракує тих, що можуть збивати балістичні цілі. Про це сказав президент України Володимир Зеленський на спільній пресконференції з прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком.

«Щодо систем ППО: тут рано говорити про те, що у нас є комплексний захист нашої держави. Не вистачає систем Patriot, не вистачає відповідних систем інших радіусів дії», – сказав Зеленський.

Читайте також: Садовий відповів, чи можливо купити ППО для Львова

Він наголосив, що поступово Україна отримує системи протиповітряної оборони. Частина із них у процесі домовленостей. Водночас Зеленський не розкрив деталей на цю тему. Лише сказав, що наразі Україні критично бракує систем, що борються проти балістики.

Нагадаємо, що російські ракети та дрони мають можливість долітати до західних областей України, тому що системи протиповітряної оборони не можуть закрити всю територію країни. 

_________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!