Про що не треба писати у месенджерах в час війни. Пояснення РНБО

6558 0
Все, що може прочитати ваш друг, доступно й для ворога.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

Сьогодні смартфон став універсальною цифровою зброєю у війні проти ворога. Однак, щоб не допомагати ворогу, у Центрі протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони нагадують про правила безпечного листування як у соцмережах, так у месенджерах.

Що не варто надсилати:

  • Не діліться геолокацією! Вашим місцем перебування, розташуванням українських військ чи складами зберігання боєприпасів ЗСУ. Усе, що може прочитати в листах ваш знайомий — може побачити також ворог.
  • Не пересилайте в месенджерах та соцмережах паролі від банківських карток, гаджетів тощо. Або використовуйте спеціальні програми зашифрованих миттєвих повідомлень.
  • З метою безпеки не надсилайте в месенджери інформацію про пересування ворога. Краще повідомте про це ЗСУ через чатбот єВорог, після чого видаліть переписку.

 

Слід усвідомлювати, що ворог намагається заволодіти нашими даними у кіберпросторі. Так само може й фізично викрасти смартфон. Задля безпеки варто також ставити надійні паролі.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!