Львів'яни просять реорганізувати рух на ділянці вулиці Стрийської

2037 0
На ділянці трапляються ДТП та утворюються затори.
Фото: PETITION.E-DEM.UA

Фото: PETITION.E-DEM.UA

На «Гарячій лінії міста Львова» люди скаржаться на проблемну ділянку дороги, де трапляються ДТП та утворюються затори. Йдеться про перехрестя вул. Стрийська – Рубчака. Зокрема, люди просять облаштувати пішохідний перехід, або ж організувати додаткову смугу для повороту до сусіднього торгово центру.

«Чи можна зробити реорганізацію руху на вул. Стрийська-поворот на ТРЦ «Фабрік», а саме організувати додаткову смугу для повороту в сторону ТРЦ (рух в напрямку перехрестя Стрийська-Наукова)? Так як навпроти (рух від перехрестя) смуга, з якої дозволений поворот тільки ліворуч. Думаю, така ідея зменшила б кількість ДТП та заторів, так як водії часто повертають на ТРЦ та затримують рух». 

Як повідомив Tvoemisto.tv депутат Львівської міськради та голова комісії транспорту ЛМР Ігор Зінкевич, проблем на цій ділянці є декілька: відсутність пішохідного переходу та неефективна розв’язка, через що утворюються затори. Він пояснює, що місто погоджувало схему організації дорожнього руху, на якій були і безпечні пішохідні переходи, і зручна розв’язка. Проте згодом забудовник мікрорайону погодив іншу ОДР у Стрийській райдержадміністрації, за якою і організували дорожну ділянку. 

Читайте також: Львів'яни скаржаться на дорогу на вул. Залізничній у Львові. Чи виділили цього року гроші на її ремонт

До слова, щодо цього питання наразі у Львівській міськраді створили робочу групу, головуючим у якій є заступник міського голови з питань містобудування Любомир Зубач. У пресслужбі ЛМР Tvoemisto.tv повідомили, що наразі група готує рішення до виконавчого комітету, проте більше деталей наразі немає.

Зазначимо, що електронну петицію про організацію пішохідного переходу на перехресті вулиць Рубчака – Стрийська депутати ЛМР підтримали ще торік. 

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv дізналось, на яких вулицях Львова цьогоріч будуть проводити ремонт. Детальніше – за посиланням.

Володимир Федорович

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!