Проєкт «Їсти. Пити. Говорити» презентував епізод про міфи смаків радянського Львова

1733 0
Глядачі матимуть можливість дізнатися про те, звідки взялася назва «сирок дружба», що було «по талонах» і де харчувалися чиновники Львова.
Фото: Ігор Лильо

Фото: Ігор Лильо

У Львові презентували третій епізод проєкту «Їсти. Пити. Говорити», де розбирають міфи смаків радянського Львова з істориком Ігорем Лильо та відомим дослідником Романом Генегою.

«Чи чули ви колись про міфи смаків радянського Львова? Ні? Тоді запрошуємо переглянути нове відео на каналі Їсти. Пити. Говорити», – закликають засновники проєкту.

Читайте також: Їсти, пити, говорити. У Львові стартував проєкт про історію та сьогодення галицької кухні

Глядачі матимуть можливість дізнатися про те, звідки взялася назва «сирок дружба», що було «по талонах» і де харчувалися чиновники Львова. А ще – скільки було видів ковбаси у Радянському союзі та скільки українців жили у Львові у довоєнний та повоєнний часи.

Відео третього епізоду вже доступне до перегляду за посиланням.

Нагадаємо, що напередодні у Львові стартував проєкт «Їсти.Пити.Говорити», що має популяризувати місто, як туристичне з багатою гастрономічною культурою та історією. Його започаткували львівський історик, один з найвідоміших гідів міста, дослідник кухні загалом, і галицької кухні зокрема, Ігор Лильо у партнерстві з мережею ресторанів та спільнотою доброго смаку Kumpel Group. 

Це – YouTube-канал, де що два тижні має з’являтися новий епізод про історію Львова та регіону, гастрономію і міські легенди. Переглянути перший епізод можна за посиланням, а другий тут.

Партнерська публікація


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!