Київ

Проїзний квиток у транспорті Києва став одним із найдорожчих у світі

2495 0
Киянин мусить заплатити за місячний проїзний 7% зарплати, житель Берліна — 1%, Варшави — 1,8%.
Фото: КМДА

Фото: КМДА

Київ посів четверте місце серед 45 мегаполісів світу за співвідношенням вартості місячного проїзного на громадський транспорт і середньою зарплатою. Дослідження провела команда Picodi.com

Так, абонемент на місяць у Києві коштує 1300 гривень, або 35 доларів і дорівнює 7% зарплати. Для порівняння, житель Варшави витратить 1,8% зарплати, Бухареста — 3%, а Кишинева — 2,6%.

При цьому в трьох містах — Люксембургу, Таллінні та столиці Мальти Валлетті — транспорт взагалі безкоштовний для мешканців.

Найдорожчі проїзні — в Лондоні, вони коштують 271 долар. Однак це 7,4% від середньої зарплати, що приблизно так само, як у Києві. У британській столиці також найдорожчий разовий квиток, 5,19 долара.

Якщо порівнювати міста України, то найдорожчий проїзний знов-таки в Києві. Укладачі включили в рейтинг окупований Севастополь, який посів друге місце з 1 166 гривнями. У Харкові ж проїзд у міському транспорті зараз безкоштовний. Серед 25 міст України, у восьми – немає можливості придбати місячний квиток.

 
Як повідомлялося раніше, з 26 березня метро і наземний громадський транспорт змінять графік роботи через скорочення комендантської години.
Інфографіка: Picodi 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!