Прокуратура відкрила кримінальне провадження через будівництво дороги біля гори у Страдчі

2578 0
Зараз розпочали досудове розслідування, проведення якого доручили слідчому підрозділу Яворівського відділу поліції.
фото: prolviv.com

фото: prolviv.com

Городоцька прокуратура зареєструвала кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 КК України за фактом імовірного зловживання становищем службовцями Страдчівського навчально-виробничого лісокомбінату. Про це повідомляють на сторінці прокуратури у Фейсбуку.

Ідеться про ймовірний факт зловживання службовим становищем посадовцями Страдчівського навчально-виробничого лісокомбінату державного вищого навчального закладу «Національний лісотехнічний університет України», які уклали з підприємством ТзОВ «Керамбуд» договір на довгострокове використання лісової дороги безоплатно, із порушеннями ст.18 Лісового кодексу України.

Читайте також: На Львівщині збудують дворівневу розв'язку та об'їзну до Стрия

Крім цього, територія (дорога), розташована на території Великопільської та Порічанської сільських рад, неподалік Страдецької гори, що у Страдчі Яворівського району, використовували для цілей, що суперечать законодавству та завдають шкоди інтересам держави.

Зараз розпочали досудове розслідування, проведення якого доручили слідчому підрозділу Яворівського відділу поліції. На цей час розслідування триває, проводяться першочергові слідчі та процесуальні дії.

Нагадаємо, що Яворівська РДА звернулась до правоохоронних органів щодо будівництва дороги біля Страдчу. Як розповів раніше Tvoemisto.tv заступник голови ЛОДА Юрій Бучко, жодних дозволів на будівництво чи її реконструкцію компанії, яка це зараз робить, не давали. 

Натомість у ТзОВ «Керамбуд», що веде роботи поруч із Страдецькою горою, переконують, що лише ремонтують дорогу і погодження їм на це надали Порічанська сільська рада та Івано-Франківська селищна рада. 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!