На Львівщині через суд вимагають повернути державі землі вартістю 3 млрд грн

1870 0
Загальна площа усіх ділянок становить близько 70 га.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській області прокурори через суд вимагають повернути у державну власність землі оборони у Сокальській громаді. Про це повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Як зазначили в повідомленні, заступник керівника Львівської обласної прокуратури пред’явив до суду позови щодо витребування 5 земельних ділянок, які відносяться до категорії «землі оборони». Загальна площа усіх ділянок становить близько 70 га, а вартість – понад 3 мільярди гривень.

Читайте також: У власність Львівщини повернули землі енергетики вартістю 90 мільйонів гривень

«Незважаючи на те, що незаконність віднесення спірної земельної ділянки до земель сільськогосподарського призначення підтверджена рішеннями судів за позовами прокурора, Головним управлінням Держгеокадастру у Львівській області передано таку у комунальну власність, що прямо заборонено законом», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що Миколаївська міська рада, що на Львівщині, незаконно передала у приватну власність землі лісового фонду, що не входять у межі Миколаєва, вартістю 4 млн грн. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!