Промислову територію на вулиці Шевченка перетворять у креативний простір

1628 0
Відкрити першу чергу оновленого простору планують вже восени.
Візуалізація від ЛМР

Візуалізація від ЛМР

У Львові ревіталізовують колишні цехи заводу автонавантажувачів, що на вулиці Шевченка, 120. Їх перетворять на креативний простір. Реконструкція споруд австрійського та радянського періоду відбувається почергово, відкрити першу чергу планують вже восени. Про це повідомили у Львівській міськраді.

Читайте також: У Львові погодили розбудову Lem Station на території колишнього трамвайного депо. Візуалізація

«В австрійські часи на цій території були казарми та військові склади, згодом у ХХ столітті – Львівський завод автонавантажувачів. Зараз ми ревіталізуємо австрійські промислові будівлі, даємо їм нове життя», – розповідає Катерина Книжицька, CEO KIVSH.

Територія нового мультифункціонального простору займатиме 20000 м2. KIVSH об’єднає п’ять векторів: локації для роботи та партнерства, локацію спорту, краси та здоров’я, локацію смаку, освітній вектор та локацію мистецтва. 

Промислові будівлі на цій території з’явилися в кінці XIX ст. Тоді Австрія там звела артилерійські казарми і військові складські приміщення. Казарми носили ім’я Леопольда Сальватора, який був австрійським ерцгерцогом з Габсбург-Лотаринського дому. Зі середини XX століття військові приміщення переобладнали в цехи Львівського заводу автонавантажувачів.

Назва креативного простору KIVSH має історичний підтекст. Адже на заводі, який тут діяв раніше, виготовили перший автонавантажувач зі змінним ковшем. Сьогодні у межах простору ківш символізує поштовх на новий рівень ідей.

Візуалізація зі сайту Львівської міськради

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!