Просто прикрити обличчя. У міськраді Львові розповіли, що робити, якщо немає маски

5550 0
Від сьогодні у Львові у транспорт і магазини можна заходити лише в масці.
Фото: Уніан

Фото: Уніан

Львівська міська комісія з питань ТЕБ і НС учора, 30 березня, ухвалила нові карантинні правила у місті. Згідно з ними, заходити у міський транспорт, а також у магазини, що ще працюють, можна лише у масках.

Читайте також: Чи можна у львівських аптеках купити маски та респіратори

Керівниця міського штабу із протидії поширенню коронавірусу Галина Слічна, розповіла у коментарі Tvoemisto.tv, що робити, якщо дефіцитної маски у вас немає.

«Сьогодні вже є такі майстер-класи з тими масками, можна просто прикрити лице, навіть для свого власного захисту, коли ідеш в магазин», – каже Галина Слічна.

За її словами, місто не може забезпечити усіх масками, тому що більшість з тих, що доступні – багаторазові – відшиті підприємствами без ліцензії на це.

Читайте також: Маска на мільйон. Що не так на ринку найпершого засобу захисту

«Місто ж не виробляє маски. Ми зараз говоримо з усіма підприємствами швейними, щоб вони нашивали маски з того матеріалу, що є. Але ж вони не мають ліцензії на пошиття. За бюджетні гроші ми ті маски не можемо купити, бо у підприємств немає ліцензії – тільки за кошти благодійників то можна робити», – говорить Галина Слічна.

Додамо, у Львові також заборонили використовувати дитячі та спортивні майданчики.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!