Протягом тижня у Львові безкоштовно перевірятимуть на ВІЛ і гепатит. Перелік адрес

1593 0
В Україні близько 30% хворих на ВІЛ не знають про свій позитивний ВІЛ-статус.
ілюстративне фото: Галицький кореспондент

ілюстративне фото: Галицький кореспондент

Від учора, 22 листопада, в Україні стартував Європейський тиждень тестування на ВІЛ-інфекцію та виявлення гепатиту В і С. Через це, зокрема у Львові та Червонограді, упродовж тижня працюватиме мобільна амбулаторія неурядової організації «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ-СНІДом», де можна пройти безкоштовне обстеження за 15 хвилин за допомогою швидкого тесту.

В Україні близько 30% хворих на ВІЛ не знають про свій позитивний ВІЛ-статус. Окрім того, понад 90% осіб, які живуть з гепатитом В і С, не знають про наявність у них цих хвороб.

Читайте також: На Львівщині за рік побільшало ВІЛ-інфікованих

«Чим пізніше виявлена захворювання, тим важче людину лікувати. Своєчасне обстеження та лікування ВІЛ-інфекції та гепатитів В і С також знижує імовірність подальшої передачі інфекції іншим», – каже лікар-епідеміолог, завідувач відділу аналітики та супроводу медичних програм Львівського обласного центру медичної статистики Андрій Сороколіт.

Він також додав, що на Львівщині майже 2 800 людей хворі на ВІЛ і проходять  антиретровірусну терапію. Цього року лише у Львівській обласній клінічній інфекційній лікарні пролікували близько 80 хворих з хронічним гепатитом В і орієнтовно 300 хворих з вірусним гепатитом С.

Графік роботи мобільної амбулаторії:

22 листопада, просп. Чорновола, 16, біля ТЦ «New point», з 10:00 по 15:00;
23 листопада, біля Львівського обласного центру профілактики та боротьби з ВІЛ-СНІДом, вул. Лисенка, 45, з 13:00 по 16:00;
24 листопада, на парковці біля ТЦ «Епіцентр», вул. Городоцька, 302, з 10:00 по 15:00;
25 листопада, м. Червоноград, біля Червоноградської центральної міської лікарні на вул. Івасюка, 2, з 12:00 по 15:00;
26 листопада, на парковці біля ТЦ «Вікторія Гарденс», з 10:00 по 15:00.

Окрім того, безкоштовно можна обстежитися у сімейного лікаря або у поліклініці у лікаря-інфекціоніста.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!