Прикордонник зі Самбірщини підірвав себе, щоб зупинити окупантів

6944 0
Офіцер-прикордонник підірвав себе зі словами «Слава Україні!».
Фото: Скрін з відео

Фото: Скрін з відео

44-річним офіцером-прикордонником, який підірвав себе гранатою, щоб прикрити відхід побратимів на запасні позиції та не дати ворогу захопити радіостанцію у Маріуполі, виявився Ігор Дашко зі Самбірщини. Про це повідомляє Державна прикордонна служба сьогодні поділилась історією Героя.

Він героїчно загинув 9 квітня під час боїв за Маріуполь.

Підрозділ, у складі якого був підполковник Ігор Дашко, спільно з побратимами з інших Сил оборони України стримували переважаючі сили ворога у визначеному секторі оборони міста-героя.

Читайте також: Російські військові почали битву за Донбас, – Зеленський

Під час спроби прориву противником позиції він прикривав відхід побратимів на запасні позиції. Прикордонник був важко поранений і, щоб не потрапити в полон самому та не дати ворогу захопити радіостанцію, він прийняв важке рішення – підірвати себе гранатою. У радіоефірі пролунали останні слова мужнього прикордонника: «Слава Україні!».

Ігор Дашко народився у місті Самборі, що на Львівщині. Він закінчив місцеву школу №1 імені Тараса Шевченка та все своє життя присвятив військовій службі Державній прикордонній службі України. За кілька місяців до завершення контракту та звільнення з військової служби у запас Ігор Дашко будував плани про цивільне життя.

Коли почалося повномасштабне вторгнення російських загарбників в Україну, Ігор Дашко був у складі прикордонних підрозділів, які брали участь в ООС. Це була вже третя ротація офіцера на схід, в зону проведення бойових дій. Ця поїздка для нього виявилася останньою.

Читайте також: У Львові збирають кошти на лікування чоловіка, який постраждав від ракетного удару по шиномонтажу

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння Українському народу Указом Президента України №252/2022 підполковнику ДашкуІгорю Тарасовичу присвоєне звання Герой України (посмертно).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!